Re-kreáció

Újrahasznosítás kreatívan

Dobozos tyúk Húsvétra

2015. március 10. 22:14 - Veress Mariann

Ha van egy üres müzlis vagy bármilyen hasonló méretű dobozod és szeretnél gyerekekkel valami érdekeset készíteni húsvétra, ajánlom a figyelmedbe ezt az ötletet!

119k.jpg

Kell hozzá:

müzlis vagy egyéb doboz
szalvéta
decoupage ragasztó
filc
olló
cellux

1. A forma kialakítása nem a legegyszerűbb, ehhez valószínűleg felnőtt segítség is szükséges.

tempalte.jpg

 37.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Ha kész a forma, átadhatjuk a terepet a gyerekeknek. A szalvétát (papírt vagy zsebkendőt) apró darabokra kell vágni/tépni és decoupage ragasztóval felragasztani a dobozra (először a papírt rátesszük a dobozra, utána ecsettel a ragasztót rákenjük a papírra). A végén filccel is csinosíthatjuk a tyúkot.

57.jpg

A forrásért kattints a képre!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://re-kreacio.blog.hu/api/trackback/id/tr27258253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suszt Máté 2015.03.18. 09:12:05

A lányom tegnap megtalálta a blogodat és nagyon megtetszett neki a húsvéti tyúk elkészítése. Így :) kénytelen vagyok én is foglalkozni vele. Láttam az elkészítés meneténél, hogy vastag filctollat használtak, és mivel férfi létemre nem értek az ilyenekhez, ezért kérdezném, hogy például ez a termék, mint ami a képen látható jó lesz-e? www.vertespapir.hu/index.php?id=termekek&product=filctoll_noris_club_24_db_vastag_jumbo-340t24-24_dbdisp-staedtler&search_co=filctoll&art_id=11607 És lenne még egy felmerülő kérdés, hogy milyen vastagságúra, vagy méretre szakítsuk a szalvétát?
A válaszokat előre is köszönjük!

Veress Mariann 2015.03.18. 10:29:45

@Suszt Máté: Kedves Máté! A filctoll tökéletes lesz, a szalvétát kb. 1,5 x 2 cm-es nagyságúra kellene vágni. De ezek nem kőbe vésett szabályok, kisebb v. nagyobb méretű is lehet, ahogy sikerül.. Jó kreatívkodást!:-)

Suszt Máté 2015.03.18. 14:14:03

@Veress Mariann: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat és a segítségedet! :)
süti beállítások módosítása